fbpx

In veel gevallen kunt u als huurder zelf stroomstoringen oplossen. Het is belangrijk om te weten welk type meterkast u heeft: schakelaars of stoppen/smeltzekeringen.

Wanneer een stop door slaat of de automaat uitvalt, kan dit komen door kortsluiting in een elektrisch apparaat of overbelasting.

elektra

Als de stroom in het hele pand is uitgevallen, controleer dan de aardlekschakelaar. Als deze op UIT of 0 staat, zet deze dan op AAN of 1. Als de aardlekschakelaar steeds terugvalt naar UIT of 0, schakel dan alle groepen uit, zet de aardlekschakelaar op AAN of 1 en schakel de groepen weer één voor één in. De aardlekschakelaar zal terugvallen bij de groep waar de storing zich bevindt.

Als de stroom in een deel van het pand is uitgevallen door smeltzekeringen, vervang dan de doorgeslagen stoppen nadat u de betreffende groep heeft uitgeschakeld.

Als de stroom in een deel van het pand is uitgevallen door schakelaars, activeer dan de groep weer door de schakelaar om te zetten.

elektra2

Kunt u de storing niet zelf oplossen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is echter belangrijk om te weten dat de oorzaak en verantwoordelijkheid van storingen vaak bij de huurder ligt. Om onnodige kosten te voorkomen, raden wij u aan eerst bovenstaande stappen te doorlopen.

Cookies, wij houden er van. Bij een kop koffie of thee, maar ook om u de beste online ervaring te bieden.